De MemoTrainer

Laatst gewijzigd: 2023-07-25 13:52:56 +0200

Hoe werkt de MemoTrainer

Als uw opleider heeft ingesteld dat u MemoTrainingen zult ontvangen, dan kunt u vragen in een MemoTraining krijgen. Aangezien dit afhankelijk is van de instellingen die uw opleider heeft gedaan, kan het zo zijn dat MemoTrainingen voor u niet van toepassing zijn.

Dit kunnen vragen zijn uit een activiteit die u heeft afgerond, of eventueel krijgt u dit al bij aanvang van de cursus. De MemoTrainer wordt elke nacht rond twee uur speciaal voor u gegenereerd aan de hand van welke vragen goed en welke vragen fout waren beantwoord in de cursus. De vragen worden herhaald en naarmate u de vragen goed beantwoordt, zullen de tussenpozen van die herhaling steeds groter worden. De MemoTrainer traint u dus op uw zwakke punten, door onderwerpen waar u fout op hebt gescoord te toetsen. Door hierop te trainen zal ook de kennisopname langzaamaan stijgen. 

Mijn kennisopname loopt achteruit, hoe kan dit?

Uw kennisopname kan achteruit lopen, naarmate er meer vragen beschikbaar komen in de MemoTrainer. Dit komt doorgaans doordat u steeds verder komt in de e-learning. Uw kennisopname loopt dus niet achteruit; er is alleen nog geen kennisopname beschikbaar voor de recent beschikbaar gekomen onderwerpen. De kennisopname zal stijgen, zolang u de MemoTrainer blijft doen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat als u een nacht slaapt over de geleerde stof en vervolgens de volgende dag weer gaat oefenen, u de stof beter kunt onthouden dan wanneer u één dag heel lang zou oefenen.

Door elke dag in behapbare brokjes te oefenen, wordt de lesstof in uw langetermijngeheugen opgenomen. Dit kunt u aflezen in de kennisopname. Hoe hoger dit percentage, des te meer de lesstof is opgenomen in uw langetermijngeheugen.


Stel de MemoTrainer zo in dat hij optimaal voor u werkt. U kunt het trainingsschema instellen en een examendatum kiezen.


Waar pas ik de instellingen aan?


Klik in het overzicht op MemoTrainer instellingen.




Hoe pas ik de instellingen aan?


Trainingstype

Met deze optie kunt u opgeven of u wilt toewerken naar een bepaalde examendatum of dat u liever iedere dag een training wenst te doen. 


Trainingsniveau

Mits uw opleider het toestaat, kunt u het trainingsniveau aanpassen.

U kunt dan selecteren hoe intensief de MemoTrainingen moeten verlopen. Het trainingsniveau geeft het door u gewenste kennisniveau weer op het moment van het examen. Hoe hoger dit niveau, hoe intensiever en omvangrijker de MemoTrainingen zullen zijn. Standaard is hier ruim voldoende aangegeven.


Weekindeling

Mits uw opleider het toestaat, kunt u de weekindeling aanpassen.

U kunt dan aangeven op welke dagen van de week u de MemoTrainer wilt doen en of u hiervoor een herinnering per e-mail wilt ontvangen.

Zet alle dagen op MemoTraining zonder herinnering als u geen notificaties meer wenst te ontvangen.


Klik op het kruisje om terug te gaan naar je cursusoverzicht. 



Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?