Portfolio instellen

Laatst gewijzigd: 2018-07-09 11:48:00 +0200

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als de beheerder van de leeromgeving dit heeft ingesteld

Scenario

• Middels het portfolio kun je behaalde resultaten van zowel binnen als buiten de leeromgeving in de etalage zetten.
  • Je kunt het vullen met allerlei resultaten, bijvoorbeeld behaalde diploma's, certificaten, bezochte evenementen, resultaten van examens, toetsen of andere activiteiten, etc.
  • Je kunt zelf kiezen of je het portfolio deelt en met wie, het is niet zomaar toegankelijk voor iedereen.
  • Je kunt makkelijk aantonen dat je professioneel bekwaam bent voor een functie
  • Je kunt een plaats creëren waar je werk kunt tonen en waar het gereflecteerd kan worden.

Stap 2: Ga naar de portfoliopagina

Klik via je naam op Portfolio.

Het eerste item is alvast toegevoegd met een voorbeeld en een korte uitleg hoe het precies werkt.

Door te klikken op Aanpassen kunnen er items worden toegevoegd en secties worden aangemaakt.

Stap 3: Het portfolio vullen

Biografie

In het tekstvlak naast de naam is er ruimte om een biografie toe te voegen.

Secties

Met behulp van secties kunnen de verschillende portfolio items netjes gecategoriseerd worden. Denk hierbij aan een sectie voor certificaten, bijeenkomsten en behaalde toetsen. Door te klikken op een Sectie titel kan deze worden aangepast. Via de knop + Sectie kunnen er meer worden toegevoegd.

Portfolio-item

Een item kan werkelijk van alles zijn waar je trots op bent: behaalde diploma's, certificaten, behaalde toetsen, bezochte evenementen, gelezen boeken, etc.

Als het nieuwe item binnen deze online omgeving gehaald is, hoeft er enkel op Toevoegen worden geklikt. Het enige wat dan toegevoegd kan worden is een toelichting.

Als er een item wordt toegevoegd wat buiten deze online omgeving is gedaan, moet er een formulier ingevuld worden.

Middels het dropdownmenu kan er een ander icoon gekozen worden. Het type staat standaard op Custom maar kan aangepast worden naar bijvoorbeeld 'Werkervaring' zoals in onderstaand voorbeeld.

Door te klikken op Opslaan is het item aangemaakt. Alle items kunnen later nog aangepast worden door op de titel te klikken. Ook de volgorde kan gewisseld worden met behulp van het sleepicoontje:

De knop Klaar met aanpassen maakt het portfolio definitief en is hij in zijn geheel te zien.

Stap 4: Het portfolio delen

Het portfolio staat standaard verborgen voor de buitenwereld, maar je kunt het delen met wie je maar wilt. Hier is de knop Delen voor. Door te klikken op Genereer Link wordt er een link aangemaakt die gedeeld kan worden met degene die het portfolio mag inzien. Deze link kan ook altijd weer verwijderd worden, zodat het portfolio weer verborgen is. Een nieuw gegenereerde link zal dan wel weer opnieuw gedeeld moeten worden.

Ook je begeleider kan het het portfolio pas inzien als je ze een link hebt gegeven.

Portfolio exporteren

Door te klikken op Exporteren heb je de mogelijkheid om het portfolio bijvoorbeeld als bijlage mee te sturen bij een sollicitatiebrief en CV om een gedetailleerde weergave te geven van opleidingen en behaalde resultaten.